O nama

Komunalno preduzeće „Komunalac“ Kalesija, danas dioničko društvo u mješovitom vlasništvu osnovano je 1967.godine pod nazivom: Komunalna uprava“Bišina“ Kalesija. Direktor je bio Omer Hodžić iz Tojšića. Kasnije je preduzeće preimenovano u Komunalno preduzeće „15 oktobar“ i pod tim nazivom poslovalo je sve do 1992.godine. Imalo je 27 zaposlenih radnika.

 

U toku rata 1992 -1995.godine preduzeće je izmješteno u Raince Gornje. Preostali radnici stavljeni su na raspolaganje Općini Kalesija i Armiji BiH.Većina ih je u okviru Civilne zaštite Kalesija učestvovala u odbranbenim aktivnostima, u zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te u organizaciji i smještaju izbjeglih i prognanih.

 

Nakon završetka rata sjedište preduzeća je ponovo u Kalesiji, ali pod novim nazivom: Komunalno javno prduzeće „Komunalac“ Kalesija. Radnici „Komunalca“ u postratnom periodu su čistili grad i okolna naselja od ratnih stradanja, učestvovali su u obnovi vodovoda i kanalizacije, u obnovi škola, zdrastvenih ustanova, povratničkih naselja.

 

Iz „Komunalca“ je 2002.godine izdvojena djelatnost upravljanja i održavanja vodovoda i kanalizacije i formirana je nova firma JP“Vodovod i kanalizacija“ Kalesija. Komunalac je ostao kao komunalno preduzeće, sa 17 zaposlenih. Direktor „Komunalca“ do 2017.godine bio je  Osmo Muminović iz Rainaca Donjih. Trenutno funkciju direktora obnaša Mešić Edis iz Rainaca Gornjih.

Kontakt

KP "Komunalac" dd Kalesija

kom-kal@hotmail.com

Kalesijskih brigada bb, Kalesija Grad 75260, Bosnien i Hercegovina
Kalesija

+387 35 631 214

+387 61 631 683 - šef odvoza

Pretraži web stranicu

©2015© - 2019 All rights reserved. KP "Komunalac" dd Kalesija ::::: By AF :::::

Izrađeno uslugom Webnode